Käyttökohteet

urheilu

Pehmeät laserit ja niiden käyttö on ollut läsnä urheilumaailmassa jo pidempään. Laservalon avulla voidaan käsitellä erilaisia urheilutapaturmista johtuvia kiputiloja. Uusimmat tutkimukset kuitenkin osoittavat, että säännöllinen laserterapia vaikuttaa myönteisesti myös urheilusuoritukseen

Kestävyyskunto: infrapunalaservalon käyttö (808-830nm) ennen urheilusuoritusta tutkitusti vaikuttaa myönteisesti lihasten suorituskykyyn, viivästyttää lihasväsymystä ja vähentää maitohapon konsentraatiota lihaskudoksessa.

Optimoi lihasten energiantuottoa: energiantuottoa: laserterapia ennen urheilusuoritusta vaikuttaa myönteisesti lihassolujen mitokondrioiden toimintaan ja sitä kautta solujen happituotantoon. Lisäksi laservalon avulla verenkierto (mikrosirkulaatio) lihaksissa kiihtyy.

Palautuminen: urheilusuorituksen jälkeinen laserhoito nopeuttaa lihasten, jänteiden sekä nivelsiteiden palautumista normitilaan. Sen lisäksi nopeuttaa maitohapon hajoamista. Tämä jälkimmäinen ominaisuus on erittäin hyödyllistä niissä lajeissa, joissa kilpailutilanteissa tarvitaan monta tehokasta suoritusta suhteellisen lyhyellä palautumisella. Esimerkiksi pikaluistelu tai joukkuelajit, joissa pelataan eriä.

Kuntoutus: laserterapia loukkaantumisen jälkeen vähentää tulehdusta ja ödeemaa, lievittää turvotusta sekä kipua. Vaikuttaa sen lisäksi myönteisesti leikkauksen jälkeen haavan / haavojen parantumiseen sekä lyhentää toipumisaikaa nyrjähdyksestä, lihas- tai jännerevähtymistä tai luumurtumista.

Seuraavassa linkki sivulle, josta löytyy lista aiheeseen liittyvästä kirjallisuudesta.

liikerataongelmat

Pehmeä laserterapia on ollut läsnä lääketieteellisessä maailmassa jo yli 50 vuotta. Tutkimusten mukaan yli sadassa tapauksessa laserterapia on osoittautunut hyödylliseksi mm. liikerataongelmien hoidossa. Infrapunalaservalo (808nm) vaikuttaa jopa 8-10 cm:n kudossyvyyteen ja näin ollen auttaa lievittämään kipua sekä tulehdustiloja. Lisäksi laservalo nopeuttaa lihasten, nivelten sekä jänteiden paranemisprosessia.

 

Ylirasitukseen liittyviä ongelmia:

✸  Nyrjähdys
✸  Repeämä
✸  Murtuma
✸  Lihas- tai jännetulehdus
✸ Luiden- ja jänteiden kiinnityskohdissa ilmeneviä luukalvon tulehduksia (esim. tenniskyynärpää)
✸ Trigger -pisteiden käsittely

Degeneratiivisia muutoksia:

✸ Nivelrikko ja -kuluma SL 1800 ja 500 Infra:n avulla (Huom! SL150 soveltuu ainoastaan pienten nivelten käsittelyyn)
✸ Selkärankaan liittyvien kroonisten ongelmien tapauksessa kivun lievitys (esim. pullistuma)
✸ Reuma
✸ Nivelen liikkuvuuden heikkeneminen (kontraktuura)
✸ Niveltulehdus (artriitti)

Hoito:

Yhtä aluetta käsitellään 2-5 minuuttia kerrallaan ongelmasta riippuen.
✸ Akuutti ongelma: päivittäinen käsittely 1-2 viikon ajan ja sen jälkeen 3 kertaa viikossa.
✸ Kroonisia, pitkäaikaisia ongelmia: 3-4 kertaa kahden viikon ajan ja sen jälkeen 2-3x viikossa.
Hoitoprosessin alkuvaiheessa saattaa ilmaantua väliaikaisia kiputiloja, joita kutsutaan hoitoreaktioiksi. Nämä ovat täysin normaaleja ja häipyvät itsestään muutaman hoitokerran jälkeen.
✸Leikkausten jälkeen: 1-2 kertaa päivässä leikkauksesta toipumisen lyhentämiseksi

Hammashoito ja suutaudit

Laservaloa voi käyttää tehokkaasti myös hammashoidossa sekä erilaisten suutautien ilmaannuttua. Safe Laser -laitteet soveltuvat mm seuraavien oireiden hoitoon:

✸ Lievittää hammashoidon leikkauksen jälkeistä kipua , tulehdusta sekä edistää pehmeä- sekä luukudoksen paranemista 

✸ Edistää tulehduksen sekä -surkastuman paranemista

✸ Edistää ien- sekä suulimakalvojen tulehduksien (esim. mukosis, afta) paranemista 
✸ Lievittää hammasoikomisen aikana ilmeneviä akuutteja kipuja, sekä edistää hampaiden nopeampaa liikkuvuutta (lyhentää hammasoikomisen kestoa). Huomio! SL150 -laite ei sovellu!

✸ Voi hoitaa iho- sekä pintasairauksia (herpes, suuhaava, mätäpaiseet ym.) ja iensurkastumaa

 Hoito:

 Safe Laser 150 käytetään säieoptiikalla

➣ Safe Laser 500 ja 1800 Infra malleissa pääsee huomattavasti hoitamaan syvemmältä. Näissä kahdessa laitteessa aluetta voidaan hoitaa sekä säioptiikan (ns. haavan kontaktivalaisu) tai kasvojen läpi ulkopuolelta

korva- ja hengitysteiden sairaudet

Pehmeää laservaloa on käytetty tehokkaasti korva-, nenä- ja kurkkutautien hoidossa noninvasiivisena menetelmänä yli 25 vuotta.

Safe Laser 1800 ja 500 Infra sekä Safe Laser 150 -laitteet:

✸  Lievittävät tai lopettavat monissa tapauksissa tinnituksen (korvahuminan) 
✸  Akuutin kuulonalenemisen tapauksessa käyttämällä säieoptiikkaa on mahdollista saavuttaa kuulon korjaantuminen
✸  Akuutin kuulonalenemisen pääsyy on verenkierron paikallinen riittämättömyys joka voi kehittyä bakteerin tai viruksen aiheuttaman tulehduksen seurauksena, lisäksi systemaattisen verenkiertohäiriön ansiosta. Laserin paikallisen tulehdusta alentavan vaikutuksen myötä, sisäkorvan verenkiertokin paranee, joka saattaa parantaa myös kuuloa. Laserin paikallisen tulehdusta alentavan vaikutuksen myötä, sisäkorvan verenkiertokin paranee, joka saattaa parantaa myös kuuloa.

✸ Lievittää poskiontelo- ja hengitystiehyiden tulehduksien oireita

✸ Soveltuvat tehokkaasti myös lasten korvakipujen lievittämiseen, sillä hoito laservalon ja säieoptiikan avulla on täysin kivutonta

Hoito:

Säieoptiikalla: liitä optiikka Safe Laser -laitteeseen ja laita varovasti korvaonteloon. Hoitoaika on 1-5 min laserlaiteesta riippuen.

Nenänhoitovälineellä: liitä väline SL -laitteeseen. Valaise nenänhoitovälineellä nenäreikään 3 minuuttia / reikä.

Iho-ongelmat

Laser-terapia soveltuu erilaisiin iho-ongelmiin, sillä Safe Laser-laitteet ovat turvallisia silmille ja niitä voi käyttää iästä riippumatta. Iho-ongelmien tapauksessa pehmeä laservalo vaikuttaa seuraavasti:

✸ Nopeuttaa erityyppisten iho-ongelmien paranemisaikaa (erilaisia tulehduksia, hyperpigmentaatio, melasma, herpes, ekseema, vyöruusu tai psoriaasi). Vähentää myös kutinaa ja kipua.

✸ Vaikeasti paranevia haavoja, kuten makuuhaavoja tai diabeteksesta johtuvia haavaumia raajoissa. Laservalo stimuloi kehoa kasvattamaan fibrolastien määrää ja sitä kautta kollageenin tuotanto tehostuu. Kollageenituotannon tehostumisen ansiosta laserhoito on erittäin tehokas tapa hoitaa avo- tai palohaavoja 

diabetes

Diabeteksen yhteydessä voi ilmaantua vaikeita ja pitkäaikaisia haavautumia jaloissa. Jo 1970-luvuilla on todettu laservalon vaikuttavan myönteisesti näiden haavojen hoitoon. 

Laservalo stimuloi:

Verenkiertoa hisussuonissa
Proteiinisynteesiä
Glukoosiaineenvaihduntaa
ATP-tuottoa
verisuonten uudismuodostusta (angiogeneesi)
Parantaa solujen happituotantoa
Vähentää tulehdustiloja

Hoitoprosessi:

Hoitoaika: Safe Laser 150-> 3min kohdittain, Safe Laser 500 Infra-> 1min kohdittain, Safe Laser 1800 Infra-> 1min kohdittain. Muistathan, että SL 1800 Infran avulla pystyy käsittelemään 4x suurempaa aluetta.
  Hoidon tiheys: 3-5 kertaa viikossa

✸  Avohaavan tapauksessa pidä n. 1cm etäisyys ihosta, muuten laaseri voi olla suorassa ihokontaktissa
✸ Muista putsata laite huolella jokaisen käytön jälkeen infektioiden välttämiseksi tai kääri muovikelmua laserin ympäri ennen haavan käsittelyä

✸ Laservalo pääsee myös nykyajan laastareiden läpi. Tässä tapauksessa kuitenkin hoitoaika tuplaantuu

Eläintenhoito

Eläintenhoidossa laseria voi käyttää yhtä tehokkaasti kuin ihmisten tapauksessa.  Pehmeät laserit (150mW-1800mW) ovat silmille täysin vaarattomia, joten niiden käyttö kotiolosuhteissakin on helppoa ja täysin kivutonta. Tyypillisesti laserterapiaa hyödynnetään sueraavissa tapauksissa eläintenhoidossa:

✸ Verenpurkauma (hematooma)

Murtuma
✸ Repeämä tai venähdys (esim. nivelside)
✸ Krooninen niveltulehdus
✸ Selkärangan de-generatiivisia muutoksia
✸ Ihonpinnan, eli epiteelikudoksen vammoja, leikkaushaavoja sekä haavaumia
✸ Suu- ja nenäontelon limakalvojen vammoja
✸ Vatsaontelossa sijaitsevien sisäelinten tulehdustiloja (ainoastaan 808nm:n lasereilla)

hoitoprotokolla:

Safe Laser -laitteita käytetään ainoastaan lääkärin antaman diagnosin perusteella. Safe Laser voi lievittää kipua, mutta ongelman syytä se ei aina pysty poistamaan, ja saattaa näin peittää väliaikaisesti vakavampiakin sairauksia. Sinulle sopivasta hoitomenetelmästä ja sen tarkoista askeleista on aina keskusteltava lääkärisi kanssa.

Huomioi myös!

Odottavien äitien alavatsan sädehoito on kielletty verenvuodon (mahdollisesti vaarallisen) lisääntymisen takia! Laitteen käyttö on kiellettyä vaikeista verenhyytymisongelmista kärsivien henkilöiden tapauksessa.

Ei valaista:
✸Kasvaimen aluettta, kilpipauhasta (ylitoiminta) sekä rintojen tulehtuneita alueita tai ärsyyntynyttä aluetta tai sisäänrakennettua sydämentahdistinta.
✸ Pigmentoituneiden syntymämerkkien sädehoito voi olla vaarallista, koska ne katsotaan syöpää edeltäneeksi vaiheeksi.
✸ Koskaan ei saa antaa itselleen sädehoitoa ilman lääkärin diagnoosia, koska Safe Laser voi lievittää kipua, mutta ongelman syytä se ei aina pysty poistamaan, ja saattaa näin peittää väliaikaisesti vakavampiakin sarauksia.

kuvagalleria eri hoitomuodoista

Yritys

VT Sport Laser Suomi Oy
Y-tunnus: 3156784-3

Yhteystiedot

info@sportlasersuomi.fi
+358 45 783 46634

kauppa

Klikkaa otsikosta kauppaan!
Käyttöopas

Sosiaalinen media