SAFE LASER 500 INFRA

Safe Laser 500 Infra: Safe Laser 500 on keskikokoinen laserimme ja näin ollen asiakkaiden keskuudessa suosituin. Laite heijastaa infrapuna- valoa (808nm) ja se imeytyy syvempiin kerroksiin (noin 8 cm). Sen käyttö sopii esim. liikerataongelmien terapiaan, jossa päärooli on kivun- ja tulehduksenlievityksellä. Se nopeuttaa lihasten, jänteiden sekä nivelien paranemista. Suurempana annoksena se sopii nivelien rustopintojen tai rustojen regenerointiin. Kosmeettisiin toimenpiteisiin laite soveltuu ilman lisäosaa.

Safe Laser 500 Infra

Tekniset tiedot:

Teho: 500mW
Luokka: 1:n luokan laserlaite
Taajuus: 808nm (infrapuna) + 1kpl 630nm LED
Hoitopinta-ala: 2,5 cm2
Toimii akulla

Millaisia sairauksia / oireita

hoidetaan Safe Laser 500 Infra
-laitteella?

Liikerataongelmia

(lisäterapia)

✸ Ruhjeet (kontuusio)
✸ Nyrjähdyksiä (distorsio)
✸ Verenpurkaumia (hematooma)
✸ Lihas- tai jännerevähtymiä (raptuura)
✸ Luumurtumia (fraktuura)

Ylirasitukseen liittyviä ongelmia

✸ Jännetuppitulehduksia (tendinitis)
✸ Lihastulehduksia (myösitis)
✸ Limapussin tulehduksia (bursiitti)
✸Luiden- ja jänteiden kiinnityskohdissa ilmeneviä luukalvon tulehduksia (esim. tenniskyynärpää)

Degeneratiivisia muutoksia:

✸ Nivelkulumia, rustokulumia, nivelrikko (artroosi)
✸ Niveltulehduksia (artriitti)
✸ Selkärangan sairauksien kivunlievitys, tulehduksen vähentäminen (esim. issias)
✸ Lihassairauksia: esim. lihaskipu, nivelliikerajoittuma (kontraktuuri)

Iho-ongelmia:

✸ Ulkoihoruhjeiden, raapeumien, leikkaushaavojen kohdalla edistää normaalien kudosten regeneraatiota, auttaa vaikeasti paranevien haavojen, makuuhaavojen, mätäpaiseiden toipumista
✸ Edistää herpeksen paranemista

Hammas- ja suutauteja:

✸ Iho- sekä pintasairauksia (herpes, suuhaava, mätäpaiseet) säieoptiikalla
✸ Lievittää hammashoidon leikkauksen jälkeistä kipua, tulehdusta sekä edistää pehmeä- sekä luukudoksen paranemista
✸ Edistää tulehduksen sekä -surkastuman paranemista
✸ Edistää ien- sekä suulimakalvojen tulehduksien (esim. mukositis, aga) paranemista
✸ Lievittää hammasoikomisen aikana ilmeneviä akuutteja kipuja, sekä edistää hampaiden nopeampaa liikkuvuutta (lyhentää hammasoikomisen kestoa)
✸ Leukalukko (trismus)

Korva-, nenä-, kurkku- sekä muita sairauksia

✸ Lievittää, lopettaa monissa tapauksissa tinnituksen (korvahuminan)
✸ Akuutin kuulonalenemisen tapauksessa käyttämällä säieotitiikkaa on saavutettavissa kuulonkorjaantuminen
✸ Akuutin kuulonalenemisen pääsyy on verenkierron paikallinen riittämättömyys joka voi kehittyä bakteerin tai viruksen aiheuttaman tulehduksen seurauksena, lisäksi systemaattisen verenkiertohäiriön ansiosta. Laserin paikallisen tulehdusta alentavan vaikutuksen myötä, sisäkorvan verenkiertokin paranee, joka saattaa parantaa myös kuuloa.
✸ Lievittää poskiontelo- ja hengitystiehyetulehduksen oireita

Hoitoprosessi Safe Laser 500 Infra -laitteella:

Laser on asetettava loukkaantuneelle tai kivuliaalle alueelle kontaktiasentoon, valaistava sillä annetun ajan, sitten siirrettävä seuraavaan kohtaan. Useampaakin kohtaa voi käsitellä riippuen loukkaantuneen, kivuliaan alueen suuruudesta. Yleensä on käsiteltävä ’Painettaessa kivuliaita’ kohtia. Turvallisimman käsittelyn vuoksi laser kytketään päälle vasta sen koskettaessa ihoa satunnaisen laservaloon vilkaisun välttämiseksi.

Hoidon loputtua, laser on kytkettävä pois päältä ennen iholta poistoa! Syvemmällä sijaitsevat kerrokset ovat saavutettavissa paremmin painamalla laserin pään syvemmälle kudoksiin. Jos esim. avohaavan takia laseria ei voida paina suoraan ihoon, sitä on pidettävä mahdollisimman lähellä (enintään noin 0,5 cm ihosta), tässä tapauksessa jokaisen kohdan hoitoaikaa on pidennettävä minuutilla, että paranemiseen
tarvittava riittävä energiamäärä pääsee elimistön sisälle!

Hoitoaika-annokset Safe Laser 500 Infra -laitteella:

Eri sairauskuvien, sairauksien hoidossa on annettava eri energiamääriä (joule) tehokkaan paranemisen edistämiseksi. Korkeampi energialataus on varmistettavissa pidemmän aikaa kestävällä sädehoidolla. Safe Laser 500 Infra- ja Safe Laser 1800 Infra -laitteiden laajuudeltaan yksikön kokoiselle alueelle keskittyvä teho on sama, tästä syystä hoitoaika-annokset ovat samat. SL1800 Infra:n hoitoalue on lähes 4x suurempi joka lisää käsittelyn tehokkuutta sekä laservalon tunkeutumissyvyyttä.

4 – 5 joulea energiaa kohdittain = 2-2,5min käsittely lievemmät sekä pinnanläheiset liikuntaelinvammat, venähdykset, ruhjeet, lihaskrampit, mikrosirkulaation parantaminen, akuutit ja krooniset tulehdukset, hammas- sekä suusairaudet, iho-ongelmat

15 joulea energiaa kohdittain = 3min käsittely
Kivunlievittäminen, vakavammat liikerataongelmat

➣ 25 joulea energiaa kohdittain = 5min käsittely
Syvempien kerroksien liikerataongelmien hoito, ruston eheyttäminen, nivelsiteiden, lihasten, jännesäikeiden repeymät, luumurtumat.

4 –  25 jouluea energiaa säieoptiikalla = 15-30sek käsittely

Nenähoitolaiteella 4 joulea energiaa = 3min käsittely / nenäreikä

Hoitojen taajuus:

Hoitojen taajuus riippuu sairauden kestosta. (Kuinka pitkä aika ongelman kehittymisestä on kulunut?)

1. Akuutit, (vähän aikaa sitten kehittyneet sairaudet), sekä leikkausten jälkeisten tapausten hoito:
Hoito on suoritetava päivittäin 1- 2 viikon ajan, tämän jälkeen 3 kertaa viikossa oireiden loppumiseen asti. Ensimmäisen hoidon aikana tai vuorokauden kuluttua on havaittavissa muutoksia!

2. Kroonisten (pitkittyvien) sairausten hoito (6- 8 viikkoa aikaisemmat sairaudet):
Pidemmän aikaa oireilleita sairauksia hoidetaan harvemmin. Laseria on käytettavä 3 kertaa viikossa oireiden loppumiseen tai huomattavaan lievenemiseen asti. Kroonisten sairausten kohdalla toipuminen kestää luonnollisesti kauemmin (päiviä, viikkoja ehkä jopa kuukausia). Ensimmäisten hoitojen jälkeen voi tuntea hienoa syyhyämistä, muutamassa tapauksessa kroonisten sairausten kohdalla kipu voi voimistua (hoitoreaktio), mutta ilmiö on väliaikainen. Kipu vähenee jatkuvasti hoitojen kerryttyä ja häviää 3 – 4:n hoidon jälkeen, tämän jälkeen alkaa paraneminen. Hoitoreaktio on normaali sivuilmiö, sen merkki, että potilas reagoi hoitoon.

Jos koetaan, että kivulias alue ei parane, eikä pahenekaan, käsittelyannos on ollut luultavasti liian pieni (liian lyhyen ajan säteily). Ykisttäiset herkkyydet on jokaisella erilaiset. Kun hoitoannoksia kertyy vähitellen, näin hoitoreaktio (esim. kivun lisääntyminen) voi ilmetä myöhemminkin (muutaman viikon kuluttua) ja subjektiivinen paraneminen alkaa vasta tämän jälkeen. Jos kivunvoimistumista ilmenee hoitojen vaikutuksesta, tai se pitkittyy, on se merkki siitä, että on käytetty liian suuria hoitoannoksia.

Liikahoito ei aiheuta pysyviä vammoja. Tässä tapauksessa muutama hoitokerta jätetään väliin ja terapiaa jatketaan pienemmillä annoksilla (vähemmän hoitokertoja tai pienempiä hoitoannoksia). Yksi syy sivukipuun on mikrosirkulaation (pienimmissä verisuonissa tapahtuvan verenkierron) lähteminen liikkeelle lamaantuneilla alueilla. Lamaantuneille alueille kertyneet jäteaineet (joita ei ole kuljetettu pois) pääsevät verenkiertoon, tästä syystä voi ilmetä harvakseltaan kuvotusta, uupumusta, pahaa oloa (isoja alueita isoilla annoksilla hoidettaessa). Useammat tai isompien annosten hoidot eivät välttämättä nopeuta paranemista, koska on olemassa biologinen raja, jonka saavutettua, soluja ei voida enää stimuloida säteilyllä.

Käsittelykohtien määrääminen

Lihasten tapauksessa: Lihaksia tunnustellaan perusteellisesti ja käsitellään ’painoarkoja’ kohtia. Nivelten tapauksessa: Yleensä käsitellään nivelraon linjalla. Nivelet voidaan ’avata’ liikuttamalla raajoja, näin valo päästetään nivelen sisälle. Niveltä liikuttavat lihaksetkin tunnustellaan ja arat kohdat käsitellään.

Jänteiden tapauksessa: Hoitoa annetaan jänteen kohtaan, lihas – jännesiirtymään sekä ’painoarkoihin’ kohtiin.

Laitteen kanssa tulevat lisäosat:
Säieoptiikka (teho:120mW)
Kumivanne säieoptiikan sekä nenähoitolaitteen kiinnittämiseen (Huomio! Pienempi vanne kuin SL 1800 Infra -laitteen tapauksessa)
Nenähoitolaite (teho: 25mW)

Kuvagalleria laitteesta

Yritys

VT Sport Laser Suomi Oy
Y-tunnus: 3156784-3

Yhteystiedot

info@sportlasersuomi.fi
+358 45 783 46634

kauppa / webshop

Klikkaa otsikosta kauppaan!

Sosiaalinen media